16 Şubat 2010 Salı

Peynirli Pisi ya da Hamur Kizartmasi

Haftaiçi genellikle patates kızartması ya da yumurta kızartıp yediğimiz için haftasonları basit ama farklı birşeyler yapmak/yemek istiyoruz. Bunun için cumartesi ya da pazar sabahı kahvaltıya biraz daha fazla özen gösterip, ondan maksimum ölçüde yararlanmaya çalışıyoruz :)
Bu noktada da genellikle yardımımıza krep, yumurtalı ekmek kızartması ya da pişi diye bilinen ama modern ismi hamurt kızartması olan doyurucu gıda :) yetişiyor.

Efenim hamur kızartmasını bilmeyen yoktur herhal, genellikle evlerimizde annelerimiz sıklıkla yaparlar.

Bunun için malzeme olarak Fırından alınmış 2 adet hamur, 100 gr kadar peynir, baharatlar ve 1 su bardağı kadar yağ gerekmekte.
Fırından aldığınız hamurlar kabarmış durumda değilse, bir miktar onların kabarmasını beklemekte fayda vardır. Yaklaşık 20 dk kadar 30 dakika kadar bekletirseniz yeterli olacaktır. Bu esnada aşağıda gördüğünüz gibi hamur kızartmasının içini hazırlayabilirsiniz. Ben beyaz peynir ve cesitli baharatlar kullandım. Siz istediğiniz şeyi koyabilirsiniz içine.

Daha sonra hazırladığımız içi, hamurdan avuç içi büyüklüğünde açılabilek kadar bir parça koparıp, bu parcanın içini actırıp, bir miktar iç koyup köselerinden kapatıyoruz.

En sonunda kızgın yagın içine atıp kızartıp, afiyetle yiyoruz. Bence hazırlaması çok kolay ve doyurucu bir kahvaltılık ama günün her saatinde (gece hariç, mazallah lop lop kilo olur:) yemek mümkün. Ne diyelim eğer ögrenciyseniz ve canınız hamur işi istiyorsa, en basitinden buyrun yapın efenim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder