20 Mart 2010 Cumartesi

Ispanak yemegi nasıl yapilir

Efenim yine bir öğrenci yemeği ile karşınızdayım ama bu yemek blogumuzda ki anne yemekleri kategorisine girebilir diye düşünüyorum. :P Normalde sabahın onunda size ıspanak tarifi vermezdim ama gelen bazı güzel eleştiriler var, işte yok neymiş akşamın ilerleyen saatlerinde tarif girince arkadaşların canı çekiyormuş, peh peh peh :) Ama biz söz dinleriz :)

Ispanak için önce malzemeleri söyleyeyim, 4 kişi için yapıyoruz yemeği, ortalama 2-3bağ ıspanak yakşalık 600-700 gr kadar, sonra 2 yemek kaşığı salça,1 çay bardağı yağ,yarım çay bardağı pirinç,yarım litre kadar ılık su ve tabi ki tuz :)

Ispanağın en zor bölümü, temizliği. Adama zulum gibi geliyor açıkcası. Nasıl mı? Öncelikle köklerin hepsini keselim ve tüm tozu çamuru gidene kadar gerekirse yaprak yaprak tek tek yıkayalım ve sonrasında yukarda gördüğünüz gibi salata içine koyulan kıvırcık/marul gibi dilimleyelim.

Sonrasında tencerenin içine yağ koyup kızdıralım ve salçayı ilave edip iyice kavuralım, salça kavrulduktan sonra çok azcık su ilave etmek bir sonraki adım için verimli olabili :)

Ispanakları tenceremizin içine alalım ve iyice soteliyelim. Ispanakların hemen söndüğünü ve suyunu cektiğini zaten göreceksiniz, ıspanaklar iyice çekildikten ve salça ile karıstıktan sonra, (tahmini 7-8 dakika) pirinci ilave edip, tuzunu katıp iyice karıştırıp suyu ekliyoruz. Su aşağı yukarı ıspanağın üstünü azcık gecicek kadar olursa yeterlidir. :)


Ve sonrasında karsınızda dumanı üstünde tüten enfes bir ıspanak yemeği :) Haydi afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder