21 Mart 2010 Pazar

Krep - Akitma - Kaygana Nasil Yapilir?

Tüm öğrenci yoldaşlarıma Selamlar :)


Belki burayı daha keşfetmediniz ama keşfettiğiniz zaman tadından vazgeçemeyeceksiniz. :) Son 2-3 gündür mailler alıyorum, burayı yazmaktaki amacım neymiş? Başka işim gücüm mü yokmuş? Bir de benim erkek olduğuma inamayan bir bayan arkadaş mail atmış. Biraz garip, az biraz televizyonlarda yemek programı izlerseniz neredeyse tüm aşcıların erkek olduğunu görürsünüz canlarım ciğerlerim. :) Bu doğrultuda benim burada vakit geçirmem, tamamen bireysel can sıkıntımdan ve yemek yapmayı sevmemden kaynaklanıyor. Ekseriyetinde gerçekten kim olduğumu görmek isterseniz. Buyrun buradan görüdünüz ---} (Hakkımda)

Artık İzmir'de bahar kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Bu demek oluyor ki bizim için, balkonda pazar kahvaltısı sefaları başlıyor. :)

Bu tarifimiz böyle pazar kahvaltıları için sefanıza sefa katacak güzel bir lezzet olacak pratik bir tarif olacak.

Adının farklılıkları olsa da bence hepsi aynı, yani ister krep deyin, ister akıtma istersenizde kaygana.

Neyse gelelim fasülyenin faydalarına ve malzemelerimizi verelim;

Ben 3 su bardağı un, 2 su bardağına yakın süt, 2 yumurta, azıcık tuz, 1 çorba kaşığından fazla sıvı yağ ve yarım margarin kullandım.

Şimdik bunların hepsini iyice bir harç haline getirmek lazım, bunun için önce yumurtaları iyice çırpalım, sütü, yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım, sonrasında yavaş yavaş un ilave edelim ve iyice karışıralım. Alttaki fotoğrafta olduğu gibi azcık koyu/azcık akışkan olmalı harcımız.


Akabinde ve detayında bir teflon tava ve margarin işimizi görecektir. Nasıl mı? Teflon tava yapışmaması için birebirdir bide bunun üstüne margarin ekleyince tam süper oluyor. :) Tavayı ateşte kızdıralım ve margarini bi tur iyice sürelim tavaya. (bunu tavadaki yağ bittikçe yeniden yapmak lazım)

Sonrasında bir kepçe yardımı ile harcımızı ne çok büyük ne çok küçük olacak şekilde fotoğraftaki gibi dökelim. Ortalama olarak bir tarafın pismesi 1-2 dk alır. Önlü arkalı, altlı üstlü :) pişirip bir tabağa alalım, hepsi piştikten sonrada bir güzel yiyelim.

Afiyet bal şeker lop lop et olsun efenim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder