29 Mayıs 2011 Pazar

Enfes ve Pratik Revani Nasil Yapilir

Evet bir tatlı tarifi ile karşınızdayım sevgili okurlarım :) Revani tatlısı pratik ve lezzetli oluşu yönünden benim favori tercihlerim arasında kendine yer bulabiliyor. Bu tatlıyı ben, okulda sınıftaki bir arkadaşımın isteği üzerine yaptım ama kısmet işte o hariç tüm sınıf tadına baktı. Bence beğendiler de :)

Tarifimiz; 3 yumurta ve 1 bardak toz şekerin aynı tasın içine koyulması ile başlıyor.



Sonrasında yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılıyor.

Şeker ve yumurta karışımının içine, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 su bardağı süt ilave ediyoruz.


Yumurta, şeker, süt, yoğurt iyice çırpıldıktan sonra içine 1,5 su bardağı irmik,


hemen ardında aldığı kadar un ilave edip iyice karıştırıyoruz. Çok katı olmamasına özen gösterelim lütfen yoksa çok iyi kabarmaz. :P


Kabartma tozu ve vanilya ilave etmeden olmaz ki değil mi? :)



Sonrasında sıvı yağ ile yağlanmış borcamın içine karışımımızı iyice yayalım.



220 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.



Fırından çıkıp azcık ılıklaştıktan sonra dilimleyelim


Dilimlenmiş revaninin üzerine, 4 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ve yarım limondan meydana getirdiğimiz sıcak şerbetimizi eşit miktarda gezdirerek dökelim.


Sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz efenim. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder