11 Aralık 2011 Pazar

Enfes Sac Kavurma Nasıl Yapılır

Herkese selam;
Uzun zaman sonra buraya tarif ekliyorum. Son eklediğim yazıya bakınca Mayıs ayını gösteriyor. Bilmiyorum bundan sonrada ne zaman yazarım ama içimden geldi işte.
Her ne kadar buraya tarif eklemesem de hala yemek yapmakta ve yaparken yemekleri fotoğraflamaktayım. Bu tarifimiz de en az diğerleri kadar lezzetli. :)
Şimdi gelelim yemeğimizin tarifine;
Öncelikle malzemelerimizi sayalım değil mi?
Yaklaşık 1, 250 gr kuşbaşı et (ister kuzu ister dana farketmez ama ben dana eti kullandım)
2 adet orta boy domates
1 orta boy soğan
3-4 adet yeşil biber
1 su bardağı kadar su
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Sonrasında sacı küçük tüpün üzerinde iyice kızdıralım.
Sac kızdıktan sonra etlerimizi sacın üzerinde bir müddet kavuralım.
Etimizi suyunu salınca, küp küp doğradığımız soğanlarımızı ilave edip, pembeleştirelim.
Soğanlarımız olduktan sonra doğradığımız yeşil biberlerimizi etimize ilave edip öldürelim.
Yeşil birberlerimizin ardından domateslerimizi de ilave edip bir müddet soteleyelim.
İşte beklenilen ve olması gereken görüntü bu :) Bunu yakalayım. Etimiz bu noktada zaten pişmiş hale gelecektir. Ama dana eti biraz daha sert olduğu için
son olarak sıvı yağımızı ilave edip kızdırdıktan sonra suyumuzu ve baharatları (tuz, kekik, karabiber, pul biber) ilave edip 5-10 dakika kadar pişirelim.
Sonrasında ne yapacağınızı siz benden çok daha iyi biliyorsunuz.
Ne diyeyim efenim yapmak nasip olursa inşallah afiyetle yemek de nasip olur.
Herkese afiyet bal şeker olsun.
Bir başka tarifte görüşmek ümidiyle

2 yorum:

  1. Tesekkür ederim, teveccüğünüz. Bi' gün soframıza bekliyoruz öylese sizi! :)

    YanıtlaSil