25 Aralık 2011 Pazar

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Evet efenim; yine ağızlarınıza layık bir tarifle karşınızdayım. Aslında bu tarifimiz tam bir yazlık tarif, içindekileri mevsimindeyken hormonsuz şekilde kullanıyor olmak pilavın tadına tat katıyor. Ama artık ne kışı ne yazı olmayan hiçbir şey de yok değil mi?

Domatesse domates, yeşil biberse yeşil biber 12 ay var!

Neyse fazla uzatmadan tarifimize geçelim, tarifimize geçmeden önce ise yemeğimizin malzemelerini verelim.

Malzemelerimiz; 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 orta boy soğan, 2 orta boy domates, 1 adet yeşil biber, 1 büyük patlıcan, 2 su bardağı bulgur, 1,5 su bardağı ılık su, baharat olarak ise tuz, karabiber, pul biber.


Tenceremiz teflon olmasına karşın yağ kullanmamak olmak. :) Sıvı yağımızı tenceremize koyup iyice kızdırıyoruz ve hemen ardından küp küp doğranmış soğanlarımızı tenceremize alıyoruz.



Soğanları azıcık kavurduktan sonra yeşil biberi koyuyoruz. 


Biberin 3-4 dk. ardından domatesi ekliyoruz.



2-3 dk sonra ise patlıcanlarımızı ekliyoruz. Patlıcanları koymadan önce, tuzlu su içinde bekletip iyice sıktıktan sonra tencereye koymakta, patlıcaların acısının ve karasının alınması açısından fayda vardır değil mi? Patlıcanlarla birlikte karışımızı iyice soteliyoruz. Uuufff ne de güzel koktu anlatamam, alın ekmeği elinize ve böylece yeyiverin... :)


Ilık suyun içinde bir müddet beklettiğimiz bulgurlarımızı sotemizin içine alıyoruz ve 3-4 dk kadar iyice karıştırıyoruz.


İşte görüntüsü bu ama bitti mi? Tabi ki hayır!


Ardından  ılık suyumuzu pilavımıza ekleyip, suyunu çekmesini bekliyoruz. Suyunu çektikten sonra ise tencerimizin kapağını kapatıp 10-15 dk kadar bekletmekte, pilavımızın demlenmesi için fayda vardır.


En sonunda ise pilavımızı bir yemeğimizin yanına iliştirip bir de ayran yapıp afiyetle yiyebiliriz. Bizim o günkü rızkımız içerisinde geçtiğimiz günlerde tarifini verdiğim sac kavurma vardı. Ne diyeyim eğer yapma fırsatınız olursa şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder